Literaire Prijzen

Keefman-bokaal
Wisselprijs, in 1979 ingesteld door het studentenweekblad Propria Cures, om begrip te kweken voor de thematiek van kamernood, afwijkend gedrag en zelfmoord in de Nederlandse letteren, maar vooral bedoeld om de nagedachtenis aan Jan Arends (1925-1974) levend te houden. Andere prijzen van Propria Cures zijn de Kerstprijsvraag, de Kolomkompetitie, de PC-Intree Verhalen Wedstrijd, de PC-Onthooftprijs en de Recensieprijsvraag.
2003 : JB
Bekroond werk:titelloos verhaal
Details
1999 : A. Moonen
Bekroond werk:Levensvreugde
Details
1995 : Pieter van der Vorm
Bekroond werk:
Details
1991 : Johan Verpalen
Bekroond werk:Voor Diesje
Details
1987 : Kees van Ginneken
Bekroond werk:Happy Garden
Details
1983 : Wim Heins
Bekroond werk:'Rijp en rot'
Details
1979 : A. Moonen
Bekroond werk:Uitwijkpoging
Details
1979 : Simon Knepper
Bekroond werk:Arendsvlucht
Details
1979 : Peter Smit
Bekroond werk:Dakhaas
Details

Literaire prijzen

In deze database vindt u een overzicht van meer dan 500 Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Het prijzenbestand bevat achtergrondinformatie over de prijzen en is te doorzoeken op zowel prijswinnaars als juryleden. Deze database wordt beheerd door het Literatuurmuseum.


U kunt in het prijzenbestand zoeken op twee manieren:

  • Bladeren van A tot Z door het afrolscherm.
  • Door het intikken van een letter komt de eerste prijs die met die letter begint in beeld, met behulp van de pijltjestoetsen op uw toetsenbord kunt u hierna naar boven of naar beneden bladeren.

    Een aantal prijzen heeft twee ingangen, één op de officiële naam en één op de naam waaronder de prijs het meest bekend is.

    Klikken op naam van de prijs geeft een nadere toelichting van de prijs, klikken op details geeft de gegevens van de uitreiking.

    Per persoon staan alle gegevens onder elkaar: de gewonnen prijzen, de jurylidmaatschappen en in voorkomende gevallen de gegevens van de prijzen of jurylidmaatschappen onder een andere naam verkregen of bekleed.

    Voor een volledig overzicht is het belangrijk het hele scherm af te scrollen.