Literaire Prijzen

Belcampo Stipendium
Tweejaarlijkse opdracht van Gedeputeerde Staten van Groningen tot het schrijven van een essay, novelle of gedichtencyclus. De auteur dan wel de opdracht moet een bijzondere relatie met Groningen hebben. Aan de opdracht is een termijn verbonden van zes maanden. De opdracht resulteert in een bibliofiele uitgave van het voltooide werk.
2008 : Jan Glas
Bekroond werk:gehele oeuvre
Details
2006 : Anneke Claus
Bekroond werk:gehele oeuvre
Details
2004 : Anjet Daanje
Bekroond werk:De Mei-jaren
Details
2001 : Willem Jan van Wijk
Bekroond werk:In Karmijn
Details
1999 : Max Niematz
Bekroond werk:De kromzichter fokveedagen
Details
1997 : Nanne Tepper
Bekroond werk:De avonturen van Hillebillie Veen
Details
1995 : Louis Stiller
Bekroond werk:Terug naar het Noorden
Details

Literaire prijzen

In deze database vindt u een overzicht van meer dan 500 Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Het prijzenbestand bevat achtergrondinformatie over de prijzen en is te doorzoeken op zowel prijswinnaars als juryleden. Deze database wordt beheerd door het Literatuurmuseum.


U kunt in het prijzenbestand zoeken op twee manieren:

  • Bladeren van A tot Z door het afrolscherm.
  • Door het intikken van een letter komt de eerste prijs die met die letter begint in beeld, met behulp van de pijltjestoetsen op uw toetsenbord kunt u hierna naar boven of naar beneden bladeren.

    Een aantal prijzen heeft twee ingangen, één op de officiële naam en één op de naam waaronder de prijs het meest bekend is.

    Klikken op naam van de prijs geeft een nadere toelichting van de prijs, klikken op details geeft de gegevens van de uitreiking.

    Per persoon staan alle gegevens onder elkaar: de gewonnen prijzen, de jurylidmaatschappen en in voorkomende gevallen de gegevens van de prijzen of jurylidmaatschappen onder een andere naam verkregen of bekleed.

    Voor een volledig overzicht is het belangrijk het hele scherm af te scrollen.