Literaire Prijzen

Marga Kool 1949 -
Gewonnen prijzen:
1990 : Culturele prijs van Drenthe
Bekroond werk:al datgene wat zij in de jaren 1980-1990 aan vernieuwingen tot stand heeft gebracht op het gebied van de Drentse taal en cultuur
Details
1981 : Johanna van Buren-prijs
Bekroond werk:gehele oeuvre
Details
Jurylidmaatschappen
1987 : Johanna van Buren-prijs 1987 zijn inzet, door middel van publikaties, voor het bevorderen van het gebruik van de Neder-saksische streektaal
Prijswinnaar: Willem Wilmink
Bekroond werk:zijn inzet, door middel van publikaties, voor het bevorderen van het gebruik van de Neder-saksische streektaal
Details
1987 : Geertjan Lubberhuizen-prijs 1987 Uitgesteld paradijs
Prijswinnaar: Benno Barnard
Bekroond werk:Uitgesteld paradijs
Details

Literaire prijzen

In deze database vindt u een overzicht van meer dan 500 Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Het prijzenbestand bevat achtergrondinformatie over de prijzen en is te doorzoeken op zowel prijswinnaars als juryleden. Deze database wordt beheerd door het Literatuurmuseum.


U kunt in het prijzenbestand zoeken op twee manieren:

  • Bladeren van A tot Z door het afrolscherm.
  • Door het intikken van een letter komt de eerste prijs die met die letter begint in beeld, met behulp van de pijltjestoetsen op uw toetsenbord kunt u hierna naar boven of naar beneden bladeren.

    Een aantal prijzen heeft twee ingangen, één op de officiële naam en één op de naam waaronder de prijs het meest bekend is.

    Klikken op naam van de prijs geeft een nadere toelichting van de prijs, klikken op details geeft de gegevens van de uitreiking.

    Per persoon staan alle gegevens onder elkaar: de gewonnen prijzen, de jurylidmaatschappen en in voorkomende gevallen de gegevens van de prijzen of jurylidmaatschappen onder een andere naam verkregen of bekleed.

    Voor een volledig overzicht is het belangrijk het hele scherm af te scrollen.