Literaire Prijzen

Rogi Wieg 1962 - 2015
Gewonnen prijzen:
2008 : Gedichtendagprijzen
Bekroond werk:'Geen revolver' uit de bundel De Kam
Details
1988 : Charlotte Köhler Stipendium
Bekroond werk:De zee heeft geen manieren
Details
1987 : Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs
Bekroond werk:Toverdraad van dagverdrijf
Details
Jurylidmaatschappen
1993 : Charlotte Köhler-prijs voor Literatuur 1993 In de kalkbranderij van het absolute, Laaglandse hymnen en Ode aan de Grote Kiezelwal
Prijswinnaar: H.H. ter Balkt
Bekroond werk:In de kalkbranderij van het absolute, Laaglandse hymnen en Ode aan de Grote Kiezelwal
Details

Literaire prijzen

In deze database vindt u een overzicht van meer dan 500 Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Het prijzenbestand bevat achtergrondinformatie over de prijzen en is te doorzoeken op zowel prijswinnaars als juryleden. Deze database wordt beheerd door het Literatuurmuseum.


U kunt in het prijzenbestand zoeken op twee manieren:

  • Bladeren van A tot Z door het afrolscherm.
  • Door het intikken van een letter komt de eerste prijs die met die letter begint in beeld, met behulp van de pijltjestoetsen op uw toetsenbord kunt u hierna naar boven of naar beneden bladeren.

    Een aantal prijzen heeft twee ingangen, één op de officiële naam en één op de naam waaronder de prijs het meest bekend is.

    Klikken op naam van de prijs geeft een nadere toelichting van de prijs, klikken op details geeft de gegevens van de uitreiking.

    Per persoon staan alle gegevens onder elkaar: de gewonnen prijzen, de jurylidmaatschappen en in voorkomende gevallen de gegevens van de prijzen of jurylidmaatschappen onder een andere naam verkregen of bekleed.

    Voor een volledig overzicht is het belangrijk het hele scherm af te scrollen.