Literaire Prijzen

Piet Gerbrandy 1958 -
Gewonnen prijzen:
2014 : Jan Campert-prijs
Bekroond werk:Vlinderslag
Details
2006 : Gedichtendagprijzen
Bekroond werk:titeloos gedicht beginnend met 'Bezopen wijst big in satijnen corset' uit de bundel Drievuldig feilloos vals
Details
2005 : Frans Kellendonk-prijs
Bekroond werk:gehele oeuvre
Details
2002 : Herman Gorter-prijs
Bekroond werk:De zwijgende man is niet bitter
Details
1997 : Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs
Bekroond werk:Weloverwogen en onopgemerkt
Details

Literaire prijzen

In deze database vindt u een overzicht van meer dan 500 Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Het prijzenbestand bevat achtergrondinformatie over de prijzen en is te doorzoeken op zowel prijswinnaars als juryleden. Deze database wordt beheerd door het Literatuurmuseum.


U kunt in het prijzenbestand zoeken op twee manieren:

  • Bladeren van A tot Z door het afrolscherm.
  • Door het intikken van een letter komt de eerste prijs die met die letter begint in beeld, met behulp van de pijltjestoetsen op uw toetsenbord kunt u hierna naar boven of naar beneden bladeren.

    Een aantal prijzen heeft twee ingangen, één op de officiële naam en één op de naam waaronder de prijs het meest bekend is.

    Klikken op naam van de prijs geeft een nadere toelichting van de prijs, klikken op details geeft de gegevens van de uitreiking.

    Per persoon staan alle gegevens onder elkaar: de gewonnen prijzen, de jurylidmaatschappen en in voorkomende gevallen de gegevens van de prijzen of jurylidmaatschappen onder een andere naam verkregen of bekleed.

    Voor een volledig overzicht is het belangrijk het hele scherm af te scrollen.