Literaire Prijzen

Simone Dubois-de Bruyn 1910 - 2001
Gewonnen prijzen:
1993 : Gouden Ganzenveer
Bekroond werk:haar uitzonderlijke bijdrage aan het Nederlandse cultuurbezit, vooral meer dan dertig jaar lange aandacht voor het leven en werk van Belle van Zuylen
Details
1984 : Belle van Zuylen-prijs
Bekroond werk:haar aandeel in de uitgave van de Belle van Zuylen-editie
Details
Jurylidmaatschappen
1987 : Belle van Zuylen-prijs 1987 zijn onschatbare verdienste voor de bevordering van de Russische literatuur in Nederland d.m.v. talrijke vertalingen van proza en poëzie, talloze 'Russische Notities' en het redigeren van de Russische Bibliotheek en de reeks Russische Minia
Prijswinnaar: Charles B. Timmer
Bekroond werk:zijn onschatbare verdienste voor de bevordering van de Russische literatuur in Nederland d.m.v. talrijke vertalingen van proza en poëzie, talloze 'Russische Notities' en het redigeren van de Russische Bibliotheek en de reeks Russische Minia
Details

Literaire prijzen

In deze database vindt u een overzicht van meer dan 500 Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Het prijzenbestand bevat achtergrondinformatie over de prijzen en is te doorzoeken op zowel prijswinnaars als juryleden. Deze database wordt beheerd door het Literatuurmuseum.


U kunt in het prijzenbestand zoeken op twee manieren:

  • Bladeren van A tot Z door het afrolscherm.
  • Door het intikken van een letter komt de eerste prijs die met die letter begint in beeld, met behulp van de pijltjestoetsen op uw toetsenbord kunt u hierna naar boven of naar beneden bladeren.

    Een aantal prijzen heeft twee ingangen, één op de officiële naam en één op de naam waaronder de prijs het meest bekend is.

    Klikken op naam van de prijs geeft een nadere toelichting van de prijs, klikken op details geeft de gegevens van de uitreiking.

    Per persoon staan alle gegevens onder elkaar: de gewonnen prijzen, de jurylidmaatschappen en in voorkomende gevallen de gegevens van de prijzen of jurylidmaatschappen onder een andere naam verkregen of bekleed.

    Voor een volledig overzicht is het belangrijk het hele scherm af te scrollen.