Literaire Prijzen

Martin van Amerongen 1941 - 2002

Jurylidmaatschappen
2002 : Henriette Roland Holst-prijs 2002 De kleine verschillen die het leven uitmaken: een historische studie naar joodse sociaal-democraten en socialistisch-zionisten in Nederland
Prijswinnaar: Evelien Gans
Bekroond werk:De kleine verschillen die het leven uitmaken: een historische studie naar joodse sociaal-democraten en socialistisch-zionisten in Nederland
Details
1992 : Gouden Strop 1992 Playback
Prijswinnaar: Chris Rippen
Bekroond werk:Playback
Details
1989 : P.C. Hooft-prijs 1989 gehele oeuvre
Prijswinnaar: Jan Wolkers
Bekroond werk:gehele oeuvre
Details
1987 : Henriette Roland Holst-prijs 1987 Na mijn dood geschreven
Prijswinnaar: J.H. Donner
Bekroond werk:Na mijn dood geschreven
Details
1985 : Kerstprijsvraag 1985
Prijswinnaar:
Bekroond werk:
Details

Literaire prijzen

In deze database vindt u een overzicht van meer dan 500 Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Het prijzenbestand bevat achtergrondinformatie over de prijzen en is te doorzoeken op zowel prijswinnaars als juryleden. Deze database wordt beheerd door het Literatuurmuseum.


U kunt in het prijzenbestand zoeken op twee manieren:

  • Bladeren van A tot Z door het afrolscherm.
  • Door het intikken van een letter komt de eerste prijs die met die letter begint in beeld, met behulp van de pijltjestoetsen op uw toetsenbord kunt u hierna naar boven of naar beneden bladeren.

    Een aantal prijzen heeft twee ingangen, één op de officiële naam en één op de naam waaronder de prijs het meest bekend is.

    Klikken op naam van de prijs geeft een nadere toelichting van de prijs, klikken op details geeft de gegevens van de uitreiking.

    Per persoon staan alle gegevens onder elkaar: de gewonnen prijzen, de jurylidmaatschappen en in voorkomende gevallen de gegevens van de prijzen of jurylidmaatschappen onder een andere naam verkregen of bekleed.

    Voor een volledig overzicht is het belangrijk het hele scherm af te scrollen.