Literaire Prijzen

P.J.A.M. Buijnsters 1933 -
Gewonnen prijzen:
2005 : G.H. 's-Gravesande-prijs
Bekroond werk:Bibliografie van Nederlandse school en kinderboeken 1700-1800, Kunst en leering, Geschiedenis van het Nederlandse kinderboek in de negentiende eeuw en Papertoys, speelprenten en papieren speelgoed in Nederland
Details
1974 : Bijzondere prijs van de Jan Campert-stichting
Bekroond werk:Hieronymus van Alphen
Details
1965 : Anne Frank-prijs
Bekroond werk:het eerste hoofdstuk van zijn dissertatie Tussen twee werelden-'Rhijnvis Feith als dichter van Het Graf'
Details
Jurylidmaatschappen
2007 : Max Velthuijs-prijs 2007 gehele oeuvre
Prijswinnaar: Mance Post
Bekroond werk:gehele oeuvre
Details

Literaire prijzen

In deze database vindt u een overzicht van meer dan 500 Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Het prijzenbestand bevat achtergrondinformatie over de prijzen en is te doorzoeken op zowel prijswinnaars als juryleden. Deze database wordt beheerd door het Literatuurmuseum.


U kunt in het prijzenbestand zoeken op twee manieren:

  • Bladeren van A tot Z door het afrolscherm.
  • Door het intikken van een letter komt de eerste prijs die met die letter begint in beeld, met behulp van de pijltjestoetsen op uw toetsenbord kunt u hierna naar boven of naar beneden bladeren.

    Een aantal prijzen heeft twee ingangen, één op de officiële naam en één op de naam waaronder de prijs het meest bekend is.

    Klikken op naam van de prijs geeft een nadere toelichting van de prijs, klikken op details geeft de gegevens van de uitreiking.

    Per persoon staan alle gegevens onder elkaar: de gewonnen prijzen, de jurylidmaatschappen en in voorkomende gevallen de gegevens van de prijzen of jurylidmaatschappen onder een andere naam verkregen of bekleed.

    Voor een volledig overzicht is het belangrijk het hele scherm af te scrollen.