Literaire Prijzen

Pyt-Jon Sikkema 1947 -
Gewonnen prijzen:
1974 : Rely Jorritsma-priisfraach
Bekroond werk:Bjuster spoar
Details
Jurylidmaatschappen
2002 : Piter Jelles-priis 2002 haar grote verdiensten voor het literaire leven in Friesland als conservator van het FLMD, als schrijfster van artikelen en als ambassadrice van de Friese literatuur. Aanleiding voor de voordracht was haar boek De oare helte
Prijswinnaar: Tineke Steenmeijer-Wielenga
Bekroond werk:haar grote verdiensten voor het literaire leven in Friesland als conservator van het FLMD, als schrijfster van artikelen en als ambassadrice van de Friese literatuur. Aanleiding voor de voordracht was haar boek De oare helte
Details
1996 : Fedde Schurer-prijs 1996 Hauk en hazze
Prijswinnaar: Wilco Berga
Bekroond werk:Hauk en hazze
Details

Literaire prijzen

In deze database vindt u een overzicht van meer dan 500 Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Het prijzenbestand bevat achtergrondinformatie over de prijzen en is te doorzoeken op zowel prijswinnaars als juryleden. Deze database wordt beheerd door het Literatuurmuseum.


U kunt in het prijzenbestand zoeken op twee manieren:

  • Bladeren van A tot Z door het afrolscherm.
  • Door het intikken van een letter komt de eerste prijs die met die letter begint in beeld, met behulp van de pijltjestoetsen op uw toetsenbord kunt u hierna naar boven of naar beneden bladeren.

    Een aantal prijzen heeft twee ingangen, één op de officiële naam en één op de naam waaronder de prijs het meest bekend is.

    Klikken op naam van de prijs geeft een nadere toelichting van de prijs, klikken op details geeft de gegevens van de uitreiking.

    Per persoon staan alle gegevens onder elkaar: de gewonnen prijzen, de jurylidmaatschappen en in voorkomende gevallen de gegevens van de prijzen of jurylidmaatschappen onder een andere naam verkregen of bekleed.

    Voor een volledig overzicht is het belangrijk het hele scherm af te scrollen.