Literaire Prijzen

Nico Veenkamp -

Jurylidmaatschappen
1994 : King Kong Award 1994 'Als de goden het voor het zeggen hadden...'
Prijswinnaar: Nico Stikker
Bekroond werk:'Als de goden het voor het zeggen hadden...'
Details
1994 : Rob Vooren Aanmoedigingsprijs voor beginnend auteur 1994 'Gevallen Magiërs, of hoe John Vender toch nog inspiratie kreeg'
Prijswinnaar: Vincent Hoberg
Bekroond werk:'Gevallen Magiërs, of hoe John Vender toch nog inspiratie kreeg'
Details
1990 : King Kong Award 1990 'De wintertuin'
Prijswinnaar: Paul Harland
Bekroond werk:'De wintertuin'
Details

Literaire prijzen

In deze database vindt u een overzicht van meer dan 500 Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Het prijzenbestand bevat achtergrondinformatie over de prijzen en is te doorzoeken op zowel prijswinnaars als juryleden. Deze database wordt beheerd door het Literatuurmuseum.


U kunt in het prijzenbestand zoeken op twee manieren:

  • Bladeren van A tot Z door het afrolscherm.
  • Door het intikken van een letter komt de eerste prijs die met die letter begint in beeld, met behulp van de pijltjestoetsen op uw toetsenbord kunt u hierna naar boven of naar beneden bladeren.

    Een aantal prijzen heeft twee ingangen, één op de officiële naam en één op de naam waaronder de prijs het meest bekend is.

    Klikken op naam van de prijs geeft een nadere toelichting van de prijs, klikken op details geeft de gegevens van de uitreiking.

    Per persoon staan alle gegevens onder elkaar: de gewonnen prijzen, de jurylidmaatschappen en in voorkomende gevallen de gegevens van de prijzen of jurylidmaatschappen onder een andere naam verkregen of bekleed.

    Voor een volledig overzicht is het belangrijk het hele scherm af te scrollen.