Literaire Prijzen

Mark Leenhouts 1969 -

Jurylidmaatschappen
2009 : Fonds voor de Letteren Vertaalprijzen 2009 gehele oeuvre
Prijswinnaar: Karol Lesman
Bekroond werk:gehele oeuvre
Details
2008 : Vertaalengel 2008 zijn artikel 'Hoe de kartelpolitie van arme vertalers centen afsnoept en grote bedrijven laat gaan' (NRC Handelsblad, 31maart 2007)
Prijswinnaar: Maarten Huygen
Bekroond werk:zijn artikel 'Hoe de kartelpolitie van arme vertalers centen afsnoept en grote bedrijven laat gaan' (NRC Handelsblad, 31maart 2007)
Details
2008 : Vertaalduivel 2008 haar artikel 'De wraak is zout' (NRC Handelsblad 14 maart 2008)
Prijswinnaar: Charlotte Mutsaers
Bekroond werk:haar artikel 'De wraak is zout' (NRC Handelsblad 14 maart 2008)
Details

Literaire prijzen

In deze database vindt u een overzicht van meer dan 500 Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Het prijzenbestand bevat achtergrondinformatie over de prijzen en is te doorzoeken op zowel prijswinnaars als juryleden. Deze database wordt beheerd door het Literatuurmuseum.


U kunt in het prijzenbestand zoeken op twee manieren:

  • Bladeren van A tot Z door het afrolscherm.
  • Door het intikken van een letter komt de eerste prijs die met die letter begint in beeld, met behulp van de pijltjestoetsen op uw toetsenbord kunt u hierna naar boven of naar beneden bladeren.

    Een aantal prijzen heeft twee ingangen, één op de officiële naam en één op de naam waaronder de prijs het meest bekend is.

    Klikken op naam van de prijs geeft een nadere toelichting van de prijs, klikken op details geeft de gegevens van de uitreiking.

    Per persoon staan alle gegevens onder elkaar: de gewonnen prijzen, de jurylidmaatschappen en in voorkomende gevallen de gegevens van de prijzen of jurylidmaatschappen onder een andere naam verkregen of bekleed.

    Voor een volledig overzicht is het belangrijk het hele scherm af te scrollen.