Literaire Prijzen

Jaap van Straalen -

Jurylidmaatschappen
2005 : De Gouden Doerian 2005
Prijswinnaar: -
Bekroond werk:
Details
2005 : D.A. Thieme-prijs 2005 zijn rol bij de invoering van de wet op de vaste boekenprijs
Prijswinnaar: Aad Nuis
Bekroond werk:zijn rol bij de invoering van de wet op de vaste boekenprijs
Details
2003 : D.A. Thieme-prijs 2003 zijn inspanningen voor de methodiek- en didactiekontwikkeling van het aanvankelijk leesonderwijs (Veilig leren lezen)
Prijswinnaar: M.J.C. Mommers
Bekroond werk:zijn inspanningen voor de methodiek- en didactiekontwikkeling van het aanvankelijk leesonderwijs (Veilig leren lezen)
Details

Literaire prijzen

In deze database vindt u een overzicht van meer dan 500 Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Het prijzenbestand bevat achtergrondinformatie over de prijzen en is te doorzoeken op zowel prijswinnaars als juryleden. Deze database wordt beheerd door het Literatuurmuseum.


U kunt in het prijzenbestand zoeken op twee manieren:

  • Bladeren van A tot Z door het afrolscherm.
  • Door het intikken van een letter komt de eerste prijs die met die letter begint in beeld, met behulp van de pijltjestoetsen op uw toetsenbord kunt u hierna naar boven of naar beneden bladeren.

    Een aantal prijzen heeft twee ingangen, één op de officiële naam en één op de naam waaronder de prijs het meest bekend is.

    Klikken op naam van de prijs geeft een nadere toelichting van de prijs, klikken op details geeft de gegevens van de uitreiking.

    Per persoon staan alle gegevens onder elkaar: de gewonnen prijzen, de jurylidmaatschappen en in voorkomende gevallen de gegevens van de prijzen of jurylidmaatschappen onder een andere naam verkregen of bekleed.

    Voor een volledig overzicht is het belangrijk het hele scherm af te scrollen.